Een bokaal vol inspiratie

26 nov. 2019 | DIY

Net zoals je jezelf overtuigd hebt van de negatieve dingen die je denkt over jezelf en je lichaam, kan je dat ook doen met positieve dingen. Daarvoor moet je continu positieve boodschappen over jezelf blijven herhalen. Hoe? Bijvoorbeeld door je eigen inspiratiebokaal te maken.

Je hebt jezelf niet van de ene dag op de andere ervan overtuigd dat je lichaam niet goed genoeg is. Dat heb je aangeleerd gekregen door je omgeving, de maatschappij en de media. Dat is heel jammer natuurlijk, maar je kan die boodschap omdraaien als je maar dikwijls genoeg positieve dingen herhaalt over jezelf tegen jezelf.

Met dit doe-het-zelf-project heb je altijd heel wat mooie woorden binnen handbereik, zodat je continu positieve boodschappen over jezelf en/of je lichaam ziet. Op die manier geef je een tegengewicht aan de negatieve of kritische boodschappen die je elke dag hoort of misschien wel tegen jezelf zegt.

Het duurt niet lang om deze bokaal vol inspiratie te maken en je hebt er ook niet veel materiaal voor nodig. Weinig inspanning voor veel resultaat dus. Ready? Let’s do this!

Benodigdheden

– een bokaal of iets anders waar je papiertjes in kan steken

– een paar blaadjes papier

– een pen

– een schaar

Stap 1 – Schrijf je blaadjes papier vol met inspirerende dingen

Schrijf je blaadjes papier vol met dingen die je inspirerend vindt. Dat kunnen positieve quotes zijn, maar bijvoorbeeld ook complimentjes over jezelf of mooie woorden die andere mensen over jou gezegd hebben, dingen waar je trots op bent, enz.

Stap 2 – Knip elke quote apart uit

Knip elke quote (of wat je ook opgeschreven hebt) apart uit, zodat je telkens een strookje hebt waarop één quote geschreven staat.

Stap 3 – Vouw elk strookje een paar keer dubbel

Neem een strookje en vouw het enkele keren dubbel met de tekst aan de binnenkant, zodat je niet ziet wat erop geschreven staat.

Stap 4 – Stop de opgevouwde strookjes in de bokaal

Leg alle strookjes in je bokaal. Ik heb hiervoor een uitgewassen confituurpot gebruikt, maar je kan natuurlijk ook iets anders kiezen, zoals een blikken doos, een pennenzak, een houten kistje, … Zolang je het maar gemakkelijk kan openen en er een papiertje uit kan halen.

(Heb je veel tijd en ben je handig? Dan kan je je bokaal/doos/kistje ook nog extra decoreren als je wilt.)

Stap 5 – Neem inspiratie wanneer je het nodig hebt

Et voilà, je hebt nu een bokaal vol inspiratie! Je kan elke dag een papiertje nemen om je dag goed mee te beginnen of je neemt er eentje uit op dagen waarop je je niet zo goed voelt. Wat je ook doet, je hebt nu een hele hoop mooie woorden binnen handbereik die jou een positieve boodschap geven wanneer je het nodig hebt.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe doe-het-zelf-projecten?

Schrijf je in voor de Dik Gelukkig nieuwsbrief en ontvang elke maand een mailtje in je inbox met alle updates over nieuwe content, projecten waar ik mee bezig ben en andere interessante nieuwtjes.

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Dik Gelukkig

Door je aan te melden krijg je één keer per maand mijn nieuwsbrief in je inbox. Ik ga je verder niet spammen en je kan je met één klik weer uitschrijven. Meer info vind je in de privacyverklaring.

Ook interessant:

Geef dikke mensen zo snel mogelijk dat COVID-vaccin!

Geef dikke mensen zo snel mogelijk dat COVID-vaccin!

Dikke mensen krijgen voorrang bij de COVID-vaccinaties en dat zorgt voor heel wat discussies. Maar waarom zou ik mezelf niet zo snel mogelijk willen beschermen in een wereld die zich openlijk afvraagt of ik het wel waard ben om geholpen te worden als ik corona...

Lees meer
“Maar dik zijn is ongezond!”

“Maar dik zijn is ongezond!”

In #DikVanAntwoord ga ik in op veelgehoorde opmerkingen die dikke mensen te horen krijgen. Niet omdat ik me wil verdedigen tegen mensen die deze zever verkondigen, maar wel om jou te bewapenen met informatie en kennis, zodat jij een antwoord kan geven wanneer iemand...

Lees meer
Te dik voor het pretpark

Te dik voor het pretpark

Niet alle attracties in een pretpark zijn gebouwd met dikke mensen in gedachten en dat geeft ons heel wat stress. Zoveel zelfs dat we een dagje fun met familie of vrienden liever aan ons voorbij laten gaan of dat we vinden dat het onze eigen fout is dat we ergens niet...

Lees meer