“Je moet gewoon wat minder eten en wat meer bewegen”

8 sep. 2020 | #DikVanAntwoord

In #DikVanAntwoord ga ik in op veelgehoorde opmerkingen die dikke mensen te horen krijgen. Niet omdat ik me wil verdedigen tegen mensen die deze zever verkondigen, maar wel om jou te bewapenen met informatie en kennis, zodat jij een antwoord kan geven wanneer iemand het tegen jou zegt.

“Je moet gewoon wat minder eten en wat meer bewegen.”

Niet zo diplomatische reactie:

En jij moet je met je eigen zaken bemoeien!

Een iets genuanceerdere reactie:

Om te beginnen: diëten werkt niet.

Er bestaat geen enkele manier die ervoor zorgt dat de grote meerderheid van mensen die met een dieet beginnen op lange termijn blijvend gewicht verliest.

Sport telt maar voor een klein stukje mee in het totale aantal calorieën dat we verbranden. De grote meerderheid is nodig voor ons basaal metabolisme, wat bv. zorgt voor onze spijsvertering en ademhaling.

Dus nee, het is geen kwestie van wat minder eten en wat meer bewegen. En nee, het heeft ook niks te maken met wilskracht of doorzettingsvermogen. Als dat waar zou zijn, dan waren ik en veel andere dikke mensen ondertussen al lang dun geweest.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogartikelen?

Schrijf je in voor de Dik Gelukkig nieuwsbrief en ontvang elke maand een mailtje in je inbox met alle updates over nieuwe content, projecten waar ik mee bezig ben en andere interessante nieuwtjes.

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Dik Gelukkig

Door je aan te melden krijg je één keer per maand mijn nieuwsbrief in je inbox. Ik ga je verder niet spammen en je kan je met één klik weer uitschrijven. Meer info vind je in de privacyverklaring.

Ook interessant:

“Maar dik zijn is ongezond!”

“Maar dik zijn is ongezond!”

In #DikVanAntwoord ga ik in op veelgehoorde opmerkingen die dikke mensen te horen krijgen. Niet omdat ik me wil verdedigen tegen mensen die deze zever verkondigen, maar wel om jou te bewapenen met informatie en kennis, zodat jij een antwoord kan geven wanneer iemand...

Te dik voor het pretpark

Te dik voor het pretpark

Niet alle attracties in een pretpark zijn gebouwd met dikke mensen in gedachten en dat geeft ons heel wat stress. Zoveel zelfs dat we een dagje fun met familie of vrienden liever aan ons voorbij laten gaan of dat we vinden dat het onze eigen fout is dat we ergens niet...

Hoeveel dagen achter elkaar kan jij frieten eten?

Hoeveel dagen achter elkaar kan jij frieten eten?

“Ik daag je uit,” zei ik zonder te aarzelen, “om vanaf nu elke avond naar de frituur te rijden en frieten te gaan halen.”Ik was aan het bellen met een vriendin en ze had me net verteld dat ze die week al drie keer naar de frituur geweest was. En dat ze dat eigenlijk...