Projecten

Hoe meer mensen zich goed in hun vel voelen, hoe beter de wereld er gaat uitzien. Maar het gaat verder dan onze individuele gevoelens over ons lichaam: ook de rest van de wereld moet snappen dat dikke mensen respect verdienen.

Als we willen dat dikke mensen gelijkwaardig behandeld worden, dan moet dit thema meer aandacht krijgen in onze maatschappij. Hier ontdek je de projecten die ik met andere collega’s uitvoer om dit te bereiken.

#AlleKantenZijnGoedeKanten

Samen met Jenny Klijnsmit deel ik foto’s van onze zogenaamde ‘slechte kant’. Daarmee willen we ingaan tegen het idee van het perfecte plaatje dat heerst op sociale media.

Met de hashtag #AlleKantenZijnGoedeKanten willen we meer diversiteit tonen op sociale media en iedereen aanmoedigen om meer kanten van zichzelf te laten zien.

Dik Bij De Dokter

Een dokter die niet naar je verhaal luistert? Of die je een maagoperatie voorstelt als je daar bent voor een verkoudheid? Of een verpleegster die een negatieve opmerking maakt over je gewicht?

Heb jij als dikke patiënt al eens een negatieve ervaring gehad bij de dokter of een andere zorgverlener? Dan kan je ook jouw verhaal (anoniem) delen voor mijn project Dik Bij De Dokter.

Het Body Positive Event

De body positive community blijft groeien, maar soms voelt het alsof deze revolutie zich voornamelijk online afspeelt. Daar wilden Bureau Body Positive en ik verandering in brengen.

Met het Body Positive Event brachten we al twee keer mensen samen die geïnspireerd wilden worden door de boodschap van lichaamsacceptatie, diversiteit en body positivity.