Projecten

Hoe meer dikke mensen zich goed in hun vel voelen, hoe beter de wereld er gaat uitzien. Maar ook de rest van de wereld moet snappen dat dikke mensen respect verdienen. Als we willen dat dikke mensen gelijkwaardig behandeld worden, dan moet dit thema meer aandacht krijgen in onze maatschappij. Op deze pagina ontdek je de projecten die ik met andere collega’s uitvoer om dit te bereiken.

Dik Bij De Dokter

Een dokter die niet naar je verhaal luistert? Of die je een maagoperatie voorstelt als je daar bent voor een verkoudheid? Of een verpleegster die een negatieve opmerking maakt over je gewicht?

Heb jij als dikke patiënt al eens een negatieve ervaring gehad bij de dokter of een andere zorgverlener? Dan kan je ook jouw verhaal (anoniem) delen voor mijn project Dik Bij De Dokter.

Dikke Vinger

Dikke mensen hebben het onvoorwaardelijke recht op gelijkwaardige behandeling en een leven vrij van stigmatisering, discriminatie en emotionele of fysieke mishandeling.

Voor Dikke Vinger werk ik soms mee aan projecten die door middel van online en offline activisme ruimte creëren voor dikke mensen, zowel op individueel als maatschappelijk niveau.

Body Positive Event

De body positive community blijft groeien, maar soms voelt het alsof deze revolutie zich voornamelijk online afspeelt. Daar wilden Bureau Body Positive en ik verandering in brengen.

Met het Body Positive Event brachten we al twee keer mensen samen die geïnspireerd wilden worden door de boodschap van lichaamsacceptatie, diversiteit en body positivity.