Selecteer een pagina

Dik Gelukkig worden: de basiscursus

een online cursus van 10 lessen met alle info die je nodig hebt om Dik Gelukkig te worden

Dik én gelukkig worden, hoe doe je dat eigenlijk? Mijn visie daarover is simpel: om dat te bereiken, moet je stoppen met diëten. En hoewel dat heel eenvoudig klinkt, is dat in de praktijk niet altijd gemakkelijk.

Stoppen met diëten is namelijk meer dan letterlijk stoppen met een dieet te volgen, want er komen nog zoveel andere dingen bij kijken.

Dat heb je misschien zelf ook al ondervonden. Dat je wilt stoppen met diëten en gaat eten wat en hoeveel je wilt. En dat voelt goed, want wat een vrijheid! Tot er iemand een opmerking maakt over je gewicht. Dat doet je heel hard twijfelen en je beslist om toch maar weer op dieet te gaan.

Alleen besef je na een tijdje weer dat dit je niet gelukkig maakt, dus je stopt opnieuw met diëten. Je probeert om weer te genieten van eten en om je goed in je vel te voelen. En dan lees je in de krant een artikel over hoe ongezond het is om dik te zijn. En ja, je gezondheid vind je wel belangrijk, dus je gaat toch maar weer op dieet. Tot dat opnieuw niet lukt en je opnieuw stopt met diëten.

En zo blijven er dingen op je pad komen waardoor je denkt: het zou toch beter zijn als ik wat afval … Bijvoorbeeld wanneer je naar een pretpark gaat en niet in een attractie past. Of als een dokter voor de duizendste keer zegt dat het wel eens tijd wordt om op dieet te gaan. En dat is logisch, want je kan niet tegelijk én je relatie met je lichaam verbeteren, én je relatie met eten herstellen, én rouwen om wat je niet meer kan doen in onze maatschappij, én …

Het is dus heel normaal dat je het heel moeilijk vindt om te stoppen met diëten en dat het ook niet lukt van de eerste keer. Het is een traject van vallen en opstaan, en deze cursus helpt je daarbij.

In ‘Dik Gelukkig worden: de basiscursus’ krijg je in 10 lessen uitgelegd hoe je helemaal kan stoppen met diëten en zo dik én gelukkig kan worden.

Wat leer je in deze cursus?

U

Les 1: over dieetcultuur en schoonheidsidealen

Je leert waarom je denkt dat dik en gelukkig niet samen gaan. Spoiler alert: dat idee komt niet van jou, maar is je aangeleerd.
s

Les 2: over de gevolgen van onze dieetcultuur

Je leert dat de dieetcultuur heel wat negatieve gevolgen heeft voor heel wat mensen op heel wat vlakken.

Q

Les 3: over diëten en waarom dat niet werkt

Je leert dat diëten niet zorgt voor gewichtsverlies op lange termijn en dat wilskracht hier niets mee te maken heeft.

Les 4: over gezondheid en welzijn

Je leert dat de waarheid rond gewicht en gezondheid veel complexer is dan we altijd te horen krijgen.

Les 5: over een nieuwe kijk op jezelf en je lichaam

Je leert dat je een andere realiteit kan creëren waarin je zelf het schoonheidsideaal definieert.

Les 6: over sporten vs. bewegen voor je plezier

Je leert waarom sporten misschien geen plaats meer heeft in je leven en hoe je weer met plezier kan bewegen.

Les 7: over je relatie met eten herstellen

Je leert wat een dieetmentaliteit is en hoe diëten en eetbuien onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Les 8: over de grote boze buitenwereld

Je leert dat de wereld je het soms heel moeilijk kan maken en hoe je dan toch sterk in je schoenen kan blijven staan.

Les 9: over dokters en medische zorg

Je leert dat dikke patiënten niet altijd de juiste zorg krijgen en waarom jij dat niet hoeft te pikken van jouw dokter.

t

Les 10: over de twijfels onderweg

Je leert dat iedereen weleens twijfelt en wat je op mindere dagen kan doen om hiermee om te gaan.

Betalen met Bancontact, iDeal, Visa of MasterCard
Veerle | Dik Gelukkig
Veerle van Dik Gelukkig

Hoi, ik ben Veerle. Ik heb zelf 20 jaar lang op dieet gestaan en ben nog altijd dik.

Nu vind ik dat prima, maar het heeft wel een tijdje geduurd eer ik Dik Gelukkig was. Dat is een proces geweest van vallen en opstaan, en zeker niet iets wat ik op een week gefikst had. Het was ook zeker niet de gemakkelijkste keuze die ik ooit gemaakt had, maar achteraf gezien wel de beste ooit.

Toen ik daarover laatst met een vriendin aan het babbelen was, had ik een echt aha-moment (als ik in een cartoon leefde, zou er een lamp boven mijn hoofd verschenen zijn!). Ik besefte namelijk ineens waaróm het toch zo moeilijk is om te stoppen met diëten.

Om helemaal Dik Gelukkig te kunnen worden moet je meer dan alleen maar stoppen met een dieet te volgen. Je moet ook weer een positieve relatie opbouwen met je lichaam. Op een andere manier leren kijken naar bewegen en naar gezondheid. En wat met de buitenwereld die je nog altijd continu de boodschap geeft dat je moet afvallen als je dik bent?

Met dit inzicht vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. Want ik hoorde wel meer dat mensen stopten met diëten, maar dan toch weer begonnen. Dat ze zich echt wel goed in hun vel wilden voelen, maar dat ze toch altijd opnieuw begonnen te twijfelen. En nu snap ik natuurlijk precies hoe dit komt!

Er zijn zoveel dingen die op je pad komen als je gaat stoppen met diëten, dat je die niet allemaal in één keer kan verwerken.

En dat inzicht gaat ook jou helpen om helemaal te stoppen met diëten. Want met alle informatie die je in deze cursus vindt, weet jij precies hoe je weer Dik Gelukkig kan worden.

“Uhm ok, maar hoe werkt zo’n online cursus precies?”

Dat is heel simpel:

1- Je bestelt de cursus via deze pagina en betaalt online via Bancontact, iDeal of kredietkaart.

2- Als je betaling gelukt is, krijg je onmiddellijk toegang tot de volledige cursus.

3- Je krijgt daarnaast ook een e-mail met het bewijs van je bestelling en nog eens alle gegevens om toegang te krijgen tot de cursus.

4- Je kan alles op je eigen tempo afwerken en de cursus zoveel keer bekijken als je wilt, want je hebt onbeperkte toegang tot de cursus.

De GOED IN JE VEL challenge van Dik Gelukkig
De GOED IN JE VEL challenge van Dik Gelukkig

“Ok, ik snap het. En hoe ziet zo’n les er dan uit?”

Elke les bestaat uit informatie en een opdracht.

Eerst krijg je een tekst waarin dieper wordt ingegaan op het thema van de les. Het gaat om basisinformatie, dus de tekst is qua lengte vergelijkbaar met een blogartikel.

Daarnaast krijg je ook een opdracht die je kan uitvoeren om de theorie van de les om te zetten in de praktijk. Dat is een beginpunt waarmee je aan de slag kan gaan om het thema van de les op jezelf en jouw leven toe te passen.

In elke les vind je ook een pdf-document met alle informatie dat je kan downloaden en een audio-opname van de les die je kan beluisteren. Op die manier kan je de cursus volgen op een manier die jij het fijnste vindt.

“Got it! En hoelang duurt het om deze cursus af te werken?”

Dat hangt een beetje van jezelf af. Je kan alle lessen gewoon in één keer lezen, dan ben je op een paar uurtjes wel klaar. Maar als je alle informatie wat langer wilt laten sudderen en ook de opdrachten wilt uitvoeren, dan heb je uiteraard meer tijd nodig.

Je kan er sowieso zolang over doen als je zelf wilt, want je krijgt onbeperkte toegang tot de cursus. Eens je ingeschreven bent, kan je de cursus dus altijd opnieuw bekijken.

De GOED IN JE VEL challenge van Dik Gelukkig
De GOED IN JE VEL challenge van Dik Gelukkig

“Klinkt goed, maareuh … hoeveel kost dat?”

De online basiscursus ‘Dik Gelukkig worden’ kost € 20 (incl. btw).

Daarvoor krijg je:

10 lessen met alle informatie die je nodig hebt om Dik Gelukkig te worden

• bij elke les ook een opdracht om theorie om te zetten in praktijk

• een pdf en een audio-opname van elke les, zodat je zelf kan kiezen hoe je de cursus het liefste volgt

• een handige samenvatting op het einde waar je altijd op kan terugvallen

“En wat heb ik daar uiteindelijk aan?”

• Je leert stap voor stap hoe je kan stoppen met diëten

• Je ontdekt hoe je kan omgaan met de twijfels die daarbij horen

• Je krijgt duidelijke informatie en links naar wetenschappelijk onderzoek

• Je hebt een houvast waarop je altijd kan terugvallen

Kortom, op het einde van deze cursus sta jij sterker in je schoenen wanneer je ervoor kiest om te stoppen met diëten en ben je ervan overtuigd dat ook jij Dik Gelukkig mag zijn!

De GOED IN JE VEL challenge van Dik Gelukkig

In de basiscursus ‘Dik Gelukkig worden’ leer je om te stoppen met diëten en er vol overtuiging voor te kiezen om dik én gelukkig te zijn.

Veelgestelde vragen

Wat ga ik leren in de basiscursus ‘Dik Gelukkig worden’?

In deze online cursus leer je hoe je kan stoppen met diëten en zo dik én gelukkig kan worden.

Je ontdekt waarom het zo moeilijk is om te stoppen met diëten en leert stap voor stap hoe je er toch aan kan beginnen. Je krijgt meer informatie over alles waar je rekening mee moet houden en hoe je omgaat met twijfels.

Kortom, in deze online basiscursus leer je in 10 lessen hoe je Dik Gelukkig kan worden.

Voor wie is deze cursus?

‘Dik Gelukkig worden: de basiscursus’ is bedoeld voor dikke mensen die willen stoppen met diëten en zich weer goed in hun vel willen voelen.

Misschien heb je al eens geprobeerd om te stoppen met diëten, maar ben je toch opnieuw met een dieet begonnen. Of misschien weet je gewoon helemaal niet waar je moet beginnen. Of twijfel je zo hard dat je er niet aan durft te beginnen.

Maar als jij diep vanbinnen voelt dat je dik én gelukkig wilt zijn, dan is deze online cursus voor jou.

Is deze cursus ook interessant als ik zelf niet dik ben?

Ook als je zelf niet dik bent maar wel wilt stoppen met diëten haal je dingen uit deze cursus. Het is specifiek bedoeld voor dikke mensen en de informatie is daar dan ook op gericht, maar ook niet-dikke mensen hebben er wat aan dat ze weten wat een dieetcultuur is, waarom diëten niet werkt en hoe je je relatie met je lichaam weer kan herstellen.

Je zal je misschien niet zo goed kunnen herkennen in alle voorbeelden en ervaringen die benoemd worden, maar de basisinformatie blijft uiteraard voor iedereen hetzelfde.

Ik weet al veel over stoppen met diëten, is deze cursus dan wel iets voor mij?

Deze online basiscursus kan een handige herhaling zijn om alles wat je weet nog eens op een rijtje te zetten. En je vindt er ook heel wat links naar wetenschappelijk onderzoek in terug.

Maar als je echt al heel veel weet over dieetcultuur, de link tussen diëten en eetbuien, gewichtsdiscriminatie, en dat soort dingen, dan is deze cursus waarschijnlijk niet zo interessant voor je.

Hoeveel tijd heb ik nodig om de cursus af te werken?

Dat hangt er een beetje vanaf. Als je alle lessen gewoon achter elkaar leest, dan ben je op maximaal twee uurtjes wel klaar. Maar als je daarnaast ook de opdrachten wilt uitvoeren, dan ben je er natuurlijk langer mee bezig. Je kan ook één les per dag of per week doen, dat is wat je zelf het prettigst vindt.

Hoelang heb ik toegang tot de lessen?

Je krijgt onbeperkte toegang tot de cursus. Van zodra je ingeschreven bent, kan je dus zo vaak je wilt de lessen bekijken.

Kan ik de lessen ook downloaden?

Ja. In elke les vind je een pdf-document met alle informatie dat je kan downloaden.

Moet ik iets installeren of een account aanmaken om te kunnen deelnemen?

Nee, je hebt enkel een computer en toegang tot het internet nodig om deze cursus te volgen. Alles staat op mijn website en je hoeft hiervoor geen account of paswoord aan te maken.

Hoeveel kost deze cursus?

De online basiscursus ‘Dik Gelukkig worden’ kost € 20 inclusief btw.

Ik heb nog een andere vraag

Stuur dan gerust even een e-mail naar info@dikgelukkig.be en dan beantwoord ik je vraag zo snel mogelijk.

Bekijk hier ook de disclaimer en het privacybeleid.

De belangrijkste info over 'Dik Gelukkig worden: de basiscursus' op een rij:

 

Wat? Een online cursus waarbij je in 10 lessen leert wat je allemaal nodig hebt om Dik Gelukkig te worden.

Wie? Voor dikke mensen die willen stoppen met diëten, maar dat moeilijk vinden of niet goed weten hoe ze eraan moeten beginnen.

Hoeveel? Deze cursus kost € 20 (incl. btw).

Wil jij ook Dik Gelukkig worden?

Schrijf je dan in voor deze basiscursus.

Betalen met Bancontact, iDeal, Visa of MasterCard