Omdat ook dikke mensen onvoorwaardelijk zichzelf mogen zijn, zonder schaamte en zonder verontschuldiging

Dik én gelukkig zijn, kan dat wel?

Wel, daarover kan ik heel duidelijk zijn: ja, jij kan en mag gelukkig zijn als je dik bent.

Sterker nog, ik vind dat we een maatschappij verdienen waarin dikke mensen onvoorwaardelijk zichzelf mogen zijn, zonder schaamte en zonder verontschuldiging.

Dikke mensen krijgen namelijk altijd te horen dat hun lichaam een probleem is dat ‘opgelost’ moet worden en ze geloven dikwijls ook zelf dat ze moeten afvallen voordat ze gelukkig kunnen zijn.

Dat kan en moet anders! We moeten op een andere manier leren kijken naar dik zijn – niet alleen als je zelf dik bent, maar juist ook als maatschappij. Dat laatste heeft natuurlijk heel wat tijd nodig en tot dan wil ik jou helpen om je recht te houden in deze wereld en je weer goed in je vel te laten voelen.

Hoi, ik ben Veerle. En ik ben dik, ook al heb ik bijna 20 jaar lang niet anders gedaan dan proberen af te vallen. Maar hoe meer diëten ik probeerde, hoe zwaarder ik werd, hoe meer ik mijn lichaam ging haten, en hoe verstoorder mijn relatie met eten werd.

Tot ik ontdekte dat er ook een andere optie was: stoppen met diëten en mezelf graag zien met het lichaam dat ik nu heb.

Dat is de beste beslissing die ik ooit genomen heb en hoe meer vrijheid ik daardoor ervaarde, hoe kwader ik werd dat de maatschappij me al die tijd dingen voorgelogen had over diëten, gezondheid en nog zoveel meer.

Daarom wil ik jou laten zien dat ook jij dik én gelukkig mag zijn. En probeer ik mee te bouwen aan een maatschappij waarin jij en andere dikke mensen onvoorwaardelijk zichzelf mogen zijn, zonder schaamte en zonder verontschuldiging.

Cover van het e-boek

Gratis e-boek

Het is logisch dat je in onze maatschappij denkt dat dik en gelukkig niet samengaan en dat afvallen de oplossing is voor al je problemen. Maar ben je daar echt heel zeker van?

In mijn gratis e-boek leg ik uit waarom jouw lichaam niet het probleem is en waarom afvallen je niet gaat helpen om je beter in je vel te voelen.

Ik ben ervan overtuigd dat je moet stoppen met diëten om je weer goed in je vel te voelen. Dat betekent niet dat ik iedereen wil verplichten om nooit meer op dieet te gaan (want: jouw lichaam, jouw regels), maar wel dat ik dikke mensen wil helpen die voelen dat er meer is in het leven dan diëten en je lichaam haten.

Als jij er klaar voor bent om het diëten achter je te laten, dan wil ik jou daar graag bij helpen, want stoppen met diëten is meer dan enkel stoppen met een dieet te volgen. Het is bijvoorbeeld ook belangrijk dat je de relatie met je lichaam herstelt en dat je je sterk kan houden in de buitenwereld die elke dag laat weten dat dik zijn een probleem is dat opgelost moet worden.

Ik help jou graag om al die obstakels te overwinnen, zodat jij je weer goed in je vel kan voelen en vanaf nu onvoorwaardelijk jezelf durft zijn, zonder schaamte en zonder verontschuldiging.

Laat je inspireren

“Maar dik zijn is ongezond!”

“Maar dik zijn is ongezond!”

In #DikVanAntwoord ga ik in op veelgehoorde opmerkingen die dikke mensen te horen krijgen. Niet omdat ik me wil verdedigen tegen mensen die deze zever verkondigen, maar wel om jou te bewapenen met...

Lees meer

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe updates?

Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief:

.