Selecteer een pagina

Omdat ook dikke mensen onvoorwaardelijk zichzelf mogen zijn, zonder schaamte en zonder verontschuldiging

Dik én gelukkig zijn, kan dat wel?

Wel, daarover kan ik heel duidelijk zijn: ja, jij kan en mag gelukkig zijn als je dik bent.

Sterker nog, ik vind dat we een maatschappij verdienen waarin dikke mensen onvoorwaardelijk zichzelf mogen zijn, zonder schaamte en zonder verontschuldiging.

Dikke mensen krijgen namelijk altijd te horen dat hun lichaam een probleem is dat ‘opgelost’ moet worden en ze geloven dikwijls ook zelf dat ze moeten afvallen voordat ze gelukkig kunnen zijn.

Dat kan en moet anders! We moeten op een andere manier leren kijken naar dik zijn – niet alleen als je zelf dik bent, maar juist ook als maatschappij. Dat laatste heeft natuurlijk heel wat tijd nodig en tot dan wil ik jou helpen om je recht te houden in deze wereld en je weer goed in je vel te laten voelen.

Hoe kan ik jou helpen?

Online cursus

In 10 lessen leer je alles wat je nodig hebt om te stoppen met diëten, zodat je dik én gelukkig kan zijn.
MEER INFO

Postkaartclub

Een persoonlijke en handgemaakte kaart in je brievenbus, omdat postkaarten ontvangen gewoon fijn is.
MEER INFO

Z

Bingokaart

Een reeks korte opdrachten om uit te voeren, zodat je een rij vol krijgt en zo Dik Gelukkig kan worden!
MEER INFO

Hoi, ik ben Veerle. En ik ben dik, ook al heb ik bijna 20 jaar lang niet anders gedaan dan proberen af te vallen. Maar hoe meer diëten ik probeerde, hoe zwaarder ik werd, hoe meer ik mijn lichaam ging haten, en hoe verstoorder mijn relatie met eten werd.

Tot ik ontdekte dat er ook een andere optie was: stoppen met diëten en mezelf graag zien met het lichaam dat ik nu heb.

Dat is de beste beslissing die ik ooit genomen heb en hoe meer vrijheid ik daardoor ervaarde, hoe kwader ik werd dat de maatschappij me al die tijd dingen voorgelogen had over diëten, gezondheid en nog zoveel meer.

Daarom wil ik jou laten zien dat ook jij dik én gelukkig mag zijn. En probeer ik mee te bouwen aan een maatschappij waarin jij en andere dikke mensen onvoorwaardelijk zichzelf mogen zijn, zonder schaamte en zonder verontschuldiging.

Laat je inspireren

Eeuwenoud dieetleed

Eeuwenoud dieetleed

Veel mensen hebben nogal wat extreme dingen gedaan om af te vallen. En dat is niet nieuw. Om aan te tonen hoever dieeetleed ging, vind je hier een overzicht van uitvindingen en personen die...

Lees meer
Dikke mensen zijn geen teflon-pannen

Dikke mensen zijn geen teflon-pannen

Ook als je jezelf en je lichaam graag ziet, ben je niet ongevoelig voor opmerkingen. Dat is logisch, want je bent ook maar een mens. Zelfliefde zorgt er dan ook niet voor dat niks je nog raakt, maar...

Lees meer

Wil je op de hoogte blijven van dingen waar ik mee bezig ben?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief:

.

Door je aan te melden krijg je onregelmatig een mail met updates. Je kan je met één klik weer uitschrijven. Meer info vind je in de privacyverklaring.