Selecteer een pagina

Omdat ook dikke mensen onvoorwaardelijk zichzelf mogen zijn, zonder schaamte en zonder verontschuldiging

Dik én gelukkig zijn, kan dat wel?

Wel, daarover kan ik heel duidelijk zijn: ja, jij kan en mag gelukkig zijn als je dik bent.

Sterker nog, ik vind dat we een maatschappij verdienen waarin dikke mensen onvoorwaardelijk zichzelf mogen zijn, zonder schaamte en zonder verontschuldiging.

Dikke mensen krijgen namelijk altijd te horen dat hun lichaam een probleem is dat ‘opgelost’ moet worden en ze geloven dikwijls ook zelf dat ze moeten afvallen voordat ze gelukkig kunnen zijn.

Dat kan en moet anders! We moeten op een andere manier leren kijken naar dik zijn – niet alleen als je zelf dik bent, maar juist ook als maatschappij. Dat laatste heeft natuurlijk heel wat tijd nodig en tot dan wil ik jou helpen om je recht te houden in deze wereld en je weer goed in je vel te laten voelen.

Hoi, ik ben Veerle. En ik ben dik, ook al heb ik bijna 20 jaar lang niet anders gedaan dan proberen af te vallen. Maar hoe meer diëten ik probeerde, hoe zwaarder ik werd, hoe meer ik mijn lichaam ging haten, en hoe verstoorder mijn relatie met eten werd.

Tot ik ontdekte dat er ook een andere optie was: stoppen met diëten en mezelf graag zien met het lichaam dat ik nu heb.

Dat is de beste beslissing die ik ooit genomen heb en hoe meer vrijheid ik daardoor ervaarde, hoe kwader ik werd dat de maatschappij me al die tijd dingen voorgelogen had over diëten, gezondheid en nog zoveel meer.

Daarom wil ik jou laten zien dat ook jij dik én gelukkig mag zijn. En probeer ik mee te bouwen aan een maatschappij waarin jij en andere dikke mensen onvoorwaardelijk zichzelf mogen zijn, zonder schaamte en zonder verontschuldiging.

Ik ben ervan overtuigd dat je moet stoppen met diëten om je weer goed in je vel te voelen. Dat betekent niet dat ik iedereen wil verplichten om nooit meer op dieet te gaan (want: jouw lichaam, jouw regels), maar wel dat ik dikke mensen wil helpen die voelen dat er meer is in het leven dan diëten en je lichaam haten.

Als jij er klaar voor bent om het diëten achter je te laten, dan wil ik jou daar graag bij helpen, want stoppen met diëten is meer dan enkel stoppen met een dieet te volgen. Het is bijvoorbeeld ook belangrijk dat je de relatie met je lichaam herstelt en dat je je sterk kan houden in de buitenwereld die elke dag laat weten dat dik zijn een probleem is dat opgelost moet worden.

Ik help jou graag om al die obstakels te overwinnen, zodat jij je weer goed in je vel kan voelen en vanaf nu onvoorwaardelijk jezelf durft zijn, zonder schaamte en zonder verontschuldiging.

Laat je inspireren

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe updates?

Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief:

.