omdat ook dikke mensen onvoorwaardelijk zichzelf mogen zijn, zonder schaamte en zonder verontschuldiging

Dik én gelukkig zijn, kan dat wel?

Wel, daarover kan ik heel duidelijk zijn: ja, jij kan en mag gelukkig zijn als je dik bent.

Sterker nog, ik vind dat we een maatschappij verdienen waarin dikke mensen onvoorwaardelijk zichzelf mogen zijn, zonder schaamte en zonder verontschuldiging.

Dikke mensen krijgen namelijk altijd te horen dat hun lichaam een probleem is en dat ze moeten afvallen om gezond en gelukkig te worden. Er wordt vaak gedacht dat ze lui zijn en zich heel de dag volproppen met eten, en zelf geloven ze dat al hun problemen opgelost zouden zijn als ze maar slank waren.

Dat kan en moet anders! Want de manier waarop er over dikke mensen gedacht en gesproken wordt, zorgt ervoor dat ze gediscrimineerd worden en daardoor nog heel wat andere negatieve gevolgen ervaren.

Het is dus hoog tijd dat we op een andere manier leren kijken naar dik zijn. Niet alleen als je zelf dik bent, maar juist ook als maatschappij.

Met Dik Gelukkig probeer ik dat op drie manieren te bereiken:

individueel aanbod

 

Dik én gelukkig worden, daar wil ik jou mee helpen. Met een e-mailcursus, coachingtraject of wekelijkse whatsapp’jes help ik jou om je weer goed in je vel te voelen.

inspiratie

 

Blogartikelen, filmpjes, e-boeken, DIY-projecten … Op deze pagina wil ik jou informeren, motiveren en inspireren om weer onvoorwaardelijk jezelf te durven zijn in deze wereld.

projecten

 

Ik ontwikkel projecten waarmee ik thema’s zoals gewichtsdiscriminatie en dieetcultuur onder de aandacht wil brengen, om zo de maatschappij anders te laten kijken naar dik zijn.

“Hoe meer ik ging diëten, hoe zwaarder ik werd en hoe meer ik mijn lichaam ging haten.”

Over mij

Hoi, ik ben Veerle. En ik ben dik, ook al heb ik bijna 20 jaar lang niet anders gedaan dan proberen af te vallen. Maar hoe meer diëten ik probeerde, hoe zwaarder ik werd, hoe meer ik mijn lichaam ging haten, en hoe verstoorder mijn relatie met eten werd.

Tot ik ontdekte dat er ook een andere optie was: stoppen met diëten en mezelf graag zien met het lichaam dat ik nu heb. 

Dat is de beste beslissing die ik ooit genomen heb en hoe meer vrijheid ik daardoor ervaarde, hoe kwader ik werd dat de maatschappij me al die tijd dingen voorgelogen had over diëten, gezondheid en nog zoveel meer.

Daarom wil ik jou laten zien dat ook jij dik én gelukkig mag zijn. En probeer ik mee te bouwen aan een maatschappij waarin jij en andere dikke mensen onvoorwaardelijk zichzelf mogen zijn, zonder schaamte en zonder verontschuldiging.

Er was eens … een dikke prinses

Lees hier het sprookje dat ik geschreven heb over Eline, een prinses die zich geen échte prinses voelt omdat ze dik is. Maar door de hulp van drie onverwachte vrienden leert ze elke dag meer en meer zichzelf te zijn.

Het is een sprookje dat ik zelf graag gelezen zou hebben toen ik klein was. Maar ook al hebben we dit soort verhalen vroeger nooit gehoord, het is nooit te laat om de lessen uit dit sprookje te omarmen.

Benieuwd naar het verhaal van Eline, de dikke prinses?

Of kijk eens op mijn pagina vol inspiratie

Maak je eigen zelfzorgpakket

Maak je eigen zelfzorgpakket

Een zelfzorgpakket is een toolbox die jou helpt om jezelf te verzorgen op dagen waarop het allemaal niet zo goed gaat – want die hebben we allemaal weleens. En dan is het handig als je niet te veel moet nadenken over hoe je de dag zonder al te veel kleerscheuren kan...

Lees meer
Recensie: Dumplin’ (Julie Murphy)

Recensie: Dumplin’ (Julie Murphy)

Het boek dat ik als tiener nodig hadDumplin' (Julie Murphy)De zestienjarige Willowdean woont in Clover City, een klein dorpje in de Amerikaanse staat Texas, dat bekendstaat om zijn jaarlijkse Miss Teen Bluebonnet Pageant. Ze heeft nul interesse in deze...

Lees meer
7 gedachten die verraden dat je nog altijd op dieet bent

7 gedachten die verraden dat je nog altijd op dieet bent

Stoppen met diëten voelt voor veel mensen dikwijls aan als een echte bevrijding. Maar soms is intuïtief eten nog altijd een vorm van diëten, zonder dat je het zelf door hebt. Herken jij één of meerdere gedachten in dit e-boek? Dan kan het zijn dat je nog altijd...

Lees meer
Waarom stoppen met diëten zo moeilijk is

Waarom stoppen met diëten zo moeilijk is

Je hebt beslist om te stoppen met diëten. Je bent het beu om altijd maar honger te hebben en hebt genoeg van continu je lichaam te haten. Je weet dat diëten je niet gelukkig maakt, dus je stopt ermee. Alleen heb je dat ondertussen al verschillende keren geprobeerd en...

Lees meer
10 dingen die de dieetindustrie niet hardop zegt

10 dingen die de dieetindustrie niet hardop zegt

1 – “Hoe slechter jij je voelt over je lichaam, hoe beter dat is voor ons”Mijn lichaam is niet goed genoeg. Met die overtuiging begint voor veel mensen hun dieetverhaal. Ofwel ben je te zwaar. Of je hebt te veel cellulitis. Of je borsten zijn te klein. Of je buik te...

Lees meer
Recensie: De naakte waarheid (Jozefien Daelemans)

Recensie: De naakte waarheid (Jozefien Daelemans)

De ongeschreven regeltjes over onze lichamenRecensie: De naakte waarheid – body bullshit ont(k)leed (Jozefien Daelemans)We hebben allemaal wel een aantal regeltjes waar we aan moeten voldoen als het gaat om ons lichaam of uiterlijk. Zelfs als je radicaal tegen...

Lees meer

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en projecten?

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Dik Gelukkig en blijf op de hoogte van alle nieuwe blogartikelen die verschijnen, projecten waar ik aan werk en andere nieuwtjes die je niet wilt missen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dik Gelukkig

Door je aan te melden krijg je ongeveer één keer per maand mijn nieuwsbrief in je inbox. Kijk voor meer info ook even naar het privacybeleid.