Selecteer een pagina

Over mij

Hallo! Mijn naam is Veerle.

Ik ben 20 jaar van mijn leven op dieet geweest.

En ik ben nog altijd dik.

Dat is een van de minst interessante dingen aan mij, maar het heeft wel voor een groot stuk mijn leven bepaald. Want omdat ik dik was, ging ik op dieet. Dat hoorde zo.

En vanaf dat moment was ik altijd bezig met eten en afvallen. Met cijfertjes op de weegschaal en punten tellen. Met mezelf onzeker voelen en nooit tevreden zijn over mijn lichaam.

Het zorgde er ook voor dat ik een compleet verstoorde relatie met eten ontwikkelde, al had ik dat toen natuurlijk niet door.

Maar wat ik ook deed, ik werd niet dun.

Ik viel weleens heel wat kilo’s af, maar die kwamen na een tijdje ook weer allemaal terug. Met nog wat extraatjes. Geen enkel dieet hielp, en toch bleef ik telkens opnieuw proberen.

Tot ik op een avond op een blog terechtkwam en las over jezelf en je lichaam aanvaarden als je dik bent. Ik klikte verder en een wereld ging voor me open.

Ik leerde over body positivity, maar nog meer over fat acceptance. Over hoe we in een wereld leven die niet gemaakt is voor dikke mensen. Over hoe diëten helemaal niet werkt en de onderzoeken die daarnaar gedaan zijn. Over hoe problematisch het schoonheidsideaal is. En nog zo.veel.meer.

Hoe meer ik erover las, hoe meer ik overtuigd geraakte van dit radicale idee: ik kon gelukkig zijn zonder dat ik daarvoor moest diëten en afvallen.

Ik ben op dat moment gestopt met diëten en heb sindsdien een lange weg afgelegd – met vallen en opstaan – om Dik Gelukkig te worden. Dat is de beste beslissing die ik ooit gemaakt heb in mijn leven en ik wil andere dikke mensen helpen om diezelfde vrijheid te ervaren.

Daarom blijf ik me verdiepen in alles wat met dit onderwerop te maken heeft. Want op die manier kan ik ook jou helpen om je weer goed in je vel te voelen en je recht te houden in deze wereld, en probeer ik bij te dragen aan een maatschappij waarin je onvoorwaardelijk jezelf mag zijn.

Want dat recht hebben we allemaal.

Interessante weetjes

Wereldburger

Ik ben geboren en opgegroeid in België, en heb daarna in Zwitersland en New York gewoond

Jane Austen

Ik ben een ongelofelijke fan van Jane Austen en vind het heerlijk om me te laten meeslepen in haar verhalen

Vlaggen

Ik ken alle vlaggen van de wereld. Ik heb ze ooit eens geleerd voor een pub quiz en nu ken ik ze dus allemaal

Dierenvriend

Ik hou van dieren (met uitzondering van spinnen en muggen) en kijk er naar uit om ooit weer katten te hebben

Ik hou niet van

koffie, asperges, bier (en andere alcohol eigenlijk ook niet echt), shoppen, grote menigten en egoïstische mensen

Ik ben zot op

pasta, watermeloen, Côte d’or chocolade, Disney, de zomer (zolang het niet té heet is) en teenslippers

Ballerina

Ik heb jaaarenlang klassiek ballet gevolgd en dansen is nog altijd mijn favoriete manier van bewegen

Dik én gelukkig

Ik ben dik én gelukkig, en dat is zowat het meest revolutionaire dat ik ooit gedaan heb in mijn leven 🙂

Om je weer goed in je vel te voelen moet je stoppen met diëten. Daar ben ik in ieder geval helemaal van overtuigd. En dat betekent niet dat ik iedereen wil verplichten om nooit meer op dieet te gaan (want: jouw lichaam, jouw regels), maar wel dat ik dikke mensen wil helpen die voelen dat er meer is in het leven dan diëten en je lichaam haten.

Als jij er klaar voor bent om het diëten achter je te laten, dan wil ik jou daar graag bij helpen, want stoppen met diëten is meer dan enkel stoppen met een dieet te volgen. Je moet bijvoorbeeld ook je relatie met je lichaam herstellen en weten hoe je omgaat met de buitenwereld die nog altijd denkt dat dik zijn een probleem is dat opgelost moet worden.

Ik help jou graag om al die obstakels te overwinnen, zodat jij je weer goed in je vel kan voelen en vanaf nu onvoorwaardelijk jezelf durft zijn, zonder schaamte en zonder verontschuldiging.

Onvoorwaardelijk jezelf durven zijn. Dat is waar ik jou mee wil helpen. Je leren hoe je op dit moment kan leven in het lichaam dat je nu hebt. En bijdragen aan een maatschappij waarin dat mag, zonder schaamte en zonder verontschuldiging.

Dik Voor Mekaar

Met deze Vlaamse actiegroep geven we dikke mensen de plaats waar ze recht op hebben in onze maatschappij.

Door mensen te informeren, connecteren en engageren willen we ervoor zorgen dat dikke mensen gelijkwaardige toegang hebben tot alle aspecten van de maatschappij.

Dikke Vinger

Dikke mensen hebben het onvoorwaardelijke recht op gelijkwaardige behandeling en een leven vrij van stigmatisering, discriminatie en emotionele of fysieke mishandeling.

Voor Dikke Vinger werk ik soms mee aan projecten die door middel van online en offline activisme ruimte creëren voor dikke mensen, zowel op individueel als maatschappelijk niveau

Samenwerkingen

Dik Bij De Dokter

Een dokter die niet naar je verhaal luistert. Of die je een maagoperatie voorstelt als je daar bent voor een verkoudheid. Of een verpleegster die een negatieve opmerking maakt over je gewicht.

Heb jij als dikke patiënt al eens een negatieve ervaring gehad bij de dokter of een andere zorgverlener? Dan is het project Dik Bij De Dokter misschien wel interessant voor jou.

Wil je op de hoogte blijven van dingen waar ik mee bezig ben?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief:

.

Door je aan te melden krijg je onregelmatig een mail met updates. Je kan je met één klik weer uitschrijven. Meer info vind je in de privacyverklaring.