Selecteer een pagina

Laagdrempelig bewegen met deze vier YouTube-kanalen

29 jul. 2021 | bewegen

Wil je graag bewegen, maar is een zware workout in de fitness geen optie voor jou? Dan zijn er online voldoende alternatieven te vinden waar je rustig in je woonkamer mee aan de slag kan, zoals yoga of stoelenfitness. Hier vind je vier YouTube-kanalen om je daarbij te helpen.

Bewegen is goed voor je, maar het is niet altijd een optie om naar een fitness of zwembad te gaan. En soms lukt het ook niet om naar buiten te gaan om gewoon een blokje om te wandelen. Of misschien ben je slecht te been, zit je in een rolstoel of is er een andere reden waarom het niet lukt om te sporten. Dat is helemaal ok en je hóéft ook niet te bewegen. Maar als je toch zin hebt om af en toe wat beweging te hebben, dan kan dat ook gewoon in je living!

Op YouTube vind je heel wat interessante filmpjes, van yoga tot zumba, voor beginners en professionals. Hier zet ik graag een aantal laagdrempelige opties voor je op een rij:

1. Jessica Smith TV

Met haar hondje Peanut geeft zij je allerlei workouts, van ter plaatse wandelen tot intervaltrainingen. In de titels van haar video’s staan soms dingen als ‘fat burning’, maar tijdens de workout is er geen sprake van dieetpraat en herhaalt ze regelmatig dat je moet doen wat voor jou en je lichaam past.

2. Chair One Fitness

Alexis Perkins geeft workouts die je zittend kan doen en waarbij je je benen ook mee beweegt. Ideaal als je je hele lichaam wilt bewegen zonder recht te staan.

3. Move More with MS

Zittende oefeningen die specifiek geschikt zijn voor mensen met MS en die je dus ook kan doen als je om een andere reden niet (lang) kan staan.

4. Radical Body Love Yoga

Laura Burns is een dikke yoga-instructeur en weet dus hoe je yoga-oefeningen kan aanpassen voor een dik lichaam. Haar yoga vertrekt vanuit zelfliefde en zelfzorg, met daarbij een snuifje body liberation. 

Ook interessant:

Waarom afvallen je niet gaat helpen om je beter in je vel te voelen

Waarom afvallen je niet gaat helpen om je beter in je vel te voelen

Wanneer dikke mensen zich niet zo goed in hun voelen, is de oplossing duidelijk: op dieet gaan en afvallen. Maar daarmee ga je voorbij aan het werkelijke probleem en help je jezelf op lange termijn helemaal niet vooruit.Je voelt je al een tijdje niet meer zo goed in...

Help, ik ben dik en ongezond, wat nu?

Help, ik ben dik en ongezond, wat nu?

We weten ondertussen dat gewicht niet gelijkgesteld mag worden aan gezondheid, maar wat als je dik bent en ook een aandoening hebt die geassocieerd wordt met gewicht, zoals diabetes? Dan nog is de oplossing niet om af te vallen.Dik zijn staat niet automatisch gelijk...

Afvallen voor een betere conditie: onze dieetcultuur in actie

Afvallen voor een betere conditie: onze dieetcultuur in actie

Als je aan mensen vraagt waarom ze willen afvallen, zijn er een hele hoop die als antwoord geven dat ze niet meer buiten adem willen zijn wanneer ze de trap nemen, gaan wandelen, achter hun kleinkind aan rennen, en nog meer van die dingen. Met andere woorden: ze...

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe updates?

Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief:

.

Door je aan te melden krijg je één keer per maand mijn nieuwsbrief in je inbox. Ik ga je verder niet spammen en je kan je met één klik weer uitschrijven. Meer info vind je in de privacyverklaring.