Selecteer een pagina

Laagdrempelig bewegen met deze vier YouTube-kanalen

29 jul. 2021 | bewegen

Wil je graag bewegen, maar is een zware workout in de fitness geen optie voor jou? Dan zijn er online voldoende alternatieven te vinden waar je rustig in je woonkamer mee aan de slag kan, zoals yoga of stoelenfitness. Hier vind je vier YouTube-kanalen om je daarbij te helpen.

Bewegen is goed voor je, maar het is niet altijd een optie om naar een fitness of zwembad te gaan. En soms lukt het ook niet om naar buiten te gaan om gewoon een blokje om te wandelen. Of misschien ben je slecht te been, zit je in een rolstoel of is er een andere reden waarom het niet lukt om te sporten. Dat is helemaal ok en je hóéft ook niet te bewegen. Maar als je toch zin hebt om af en toe wat beweging te hebben, dan kan dat ook gewoon in je living!

Op YouTube vind je heel wat interessante filmpjes, van yoga tot zumba, voor beginners en professionals. Hier zet ik graag een aantal laagdrempelige opties voor je op een rij:

1. Jessica Smith TV

Met haar hondje Peanut geeft zij je allerlei workouts, van ter plaatse wandelen tot intervaltrainingen. In de titels van haar video’s staan soms dingen als ‘fat burning’, maar tijdens de workout is er geen sprake van dieetpraat en herhaalt ze regelmatig dat je moet doen wat voor jou en je lichaam past.

2. Chair One Fitness

Alexis Perkins geeft workouts die je zittend kan doen en waarbij je je benen ook mee beweegt. Ideaal als je je hele lichaam wilt bewegen zonder recht te staan.

3. Move More with MS

Zittende oefeningen die specifiek geschikt zijn voor mensen met MS en die je dus ook kan doen als je om een andere reden niet (lang) kan staan.

4. Radical Body Love Yoga

Laura Burns is een dikke yoga-instructeur en weet dus hoe je yoga-oefeningen kan aanpassen voor een dik lichaam. Haar yoga vertrekt vanuit zelfliefde en zelfzorg, met daarbij een snuifje body liberation. 

Ook interessant:

Sporten of niet sporten, aan jou de keuze

Sporten of niet sporten, aan jou de keuze

Net zoals je je relatie met je lichaam moet herstellen om uit de dieetcultuur te stappen, kan dat ook het geval zijn met sporten. Je kan leren om weer met plezier te bewegen, maar ook als dat niet lukt, hoef je je daar niet schuldig over te voelen.Je wilt graag...

Dik Gelukkig Bingokaart

Dik Gelukkig Bingokaart

Maak zo snel mogelijk een rij vol door de opdrachten in elk vakje uit te voeren. Je kan daarbij horizontaal, verticaal en diagonaal werken. En uiteraard mag je de kaart zo vaak mogelijk vol maken als je maar wilt!Even wat meer uitleg over deze bingokaart ...Het...

Vaarwel, droomlichaam; welkom, gelukkig leven!

Vaarwel, droomlichaam; welkom, gelukkig leven!

Als je stopt met diëten geef je het idee op van je droomlichaam en het gelukkige leven dat daarbij hoort. Het is logisch dat je dat heel moeilijk vindt, maar het zorgt ervoor dat je uiteindelijk enkel zo wél gelukkig kan zijn.Stel je eens voor dat je gestopt bent met...

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe updates?

Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief:

.

Door je aan te melden krijg je één keer per maand mijn nieuwsbrief in je inbox. Ik ga je verder niet spammen en je kan je met één klik weer uitschrijven. Meer info vind je in de privacyverklaring.