Selecteer een pagina

Laagdrempelig bewegen met deze vier YouTube-kanalen

29 jul. 2021 | bewegen

Wil je graag bewegen, maar is een zware workout in de fitness geen optie voor jou? Dan zijn er online voldoende alternatieven te vinden waar je rustig in je woonkamer mee aan de slag kan, zoals yoga of stoelenfitness. Hier vind je vier YouTube-kanalen om je daarbij te helpen.

Bewegen is goed voor je, maar het is niet altijd een optie om naar een fitness of zwembad te gaan. En soms lukt het ook niet om naar buiten te gaan om gewoon een blokje om te wandelen. Of misschien ben je slecht te been, zit je in een rolstoel of is er een andere reden waarom het niet lukt om te sporten. Dat is helemaal ok en je hóéft ook niet te bewegen. Maar als je toch zin hebt om af en toe wat beweging te hebben, dan kan dat ook gewoon in je living!

Op YouTube vind je heel wat interessante filmpjes, van yoga tot zumba, voor beginners en professionals. Hier zet ik graag een aantal laagdrempelige opties voor je op een rij:

1. Jessica Smith TV

Met haar hondje Peanut geeft zij je allerlei workouts, van ter plaatse wandelen tot intervaltrainingen. In de titels van haar video’s staan soms dingen als ‘fat burning’, maar tijdens de workout is er geen sprake van dieetpraat en herhaalt ze regelmatig dat je moet doen wat voor jou en je lichaam past.

2. Chair One Fitness

Alexis Perkins geeft workouts die je zittend kan doen en waarbij je je benen ook mee beweegt. Ideaal als je je hele lichaam wilt bewegen zonder recht te staan.

3. Move More with MS

Zittende oefeningen die specifiek geschikt zijn voor mensen met MS en die je dus ook kan doen als je om een andere reden niet (lang) kan staan.

4. Radical Body Love Yoga

Laura Burns is een dikke yoga-instructeur en weet dus hoe je yoga-oefeningen kan aanpassen voor een dik lichaam. Haar yoga vertrekt vanuit zelfliefde en zelfzorg, met daarbij een snuifje body liberation. 

Ook interessant:

Eeuwenoud dieetleed

Eeuwenoud dieetleed

Veel mensen hebben nogal wat extreme dingen gedaan om af te vallen. En dat is niet nieuw. Om aan te tonen hoever dieeetleed ging, vind je hier een overzicht van uitvindingen en personen die bijgedragen hebben aan de uitgebreide en soms bizarre historie van onze...

Dikke mensen zijn geen teflon-pannen

Dikke mensen zijn geen teflon-pannen

Ook als je jezelf en je lichaam graag ziet, ben je niet ongevoelig voor opmerkingen. Dat is logisch, want je bent ook maar een mens. Zelfliefde zorgt er dan ook niet voor dat niks je nog raakt, maar wel dat je er sneller overheen geraakt en je lichaam niet de schuld...

Hoe intuïtief eten nog altijd een dieetmentaliteit kan zijn

Hoe intuïtief eten nog altijd een dieetmentaliteit kan zijn

Om volledige vrijheid rond eten te ervaren moet je de eetregels in je hoofd volledig loslaten. Ja, ook die waarvan je denkt dat ze onschuldig zijn, zoals vijf stukken groenten en fruit per dag eten.Elk dieet dat er bestaat heeft zo z’n eigen regeltjes. Je moet...