Één-op-één-coaching

Een persoonlijk coachingtraject om vrede te leren sluiten met jezelf en je lichaam

Dik zijn in onze maatschappij … dat is niet gemakkelijk, dat weet jij maar al te goed.

 • Je wilt weer blij zijn wanneer je in de spiegel kijkt, maar voelt je nu erg onzeker over je lichaam.
 • Je zou graag nog een keer zonder zorgen van een strandvakantie genieten, maar je durft jezelf niet in een badpak te vertonen.
 • Je vindt het heerlijk om naar een pretpark te gaan met vrienden, maar de pret is al half voorbij als je er nog maar aan denkt dat je niet in die ene attractie gaat passen.
 • Je wilt weer zonder stress met eten omgaan, maar je hebt ’s avonds soms zoveel honger dat je half verstopt in de keukenkast een heel pak koeken opeet.
 • Je bent het beu om weer maar eens een nieuw dieet te proberen, maar je denkt dat het de enige manier is om weer gelukkig te worden.

Herken je dit? Dan ben je jammer genoeg niet de enige.

Onze maatschappij zit vol boodschappen dat een dik lichaam niet goed genoeg is. Dat je slank moet zijn om gelukkig en succesvol te zijn. En dat je alles moet doen om in dat perfecte plaatje te passen.

Die boodschap wordt je al jarenlang ingefluisterd – door je omgeving, je dokter, de media – dus het is geen wonder dat je het ondertussen ook gelooft.

Maar wat als ik je vertel dat het ook anders kan?

Dat je weer de kleren durft dragen die je wílt dragen. Dat je zonder schuldgevoel kan eten wat je wilt, wanneer je dat wilt. Dat je in de spiegel kijkt en tevreden bent met wat je ziet.

Je gelooft misschien niet dat dit mogelijk is, want afvallen de enige manier is om jouw problemen met je lichaam en eten op te lossen. En als je zou stoppen met diëten, dan eet je alles wat los of vast staat en word je nóg dikker. En bovendien is het ook beter voor je gezondheid als je wat afvalt.

Ik begrijp helemaal hoe je je voelt, want ik dacht een paar jaar geleden net hetzelfde. Maar ondertussen weet ik hoe bevrijdend het is om níét meer op dieet te staan, niet meer heel de dag aan eten te denken en blij te zijn met het lichaam dat ik nu heb.

En ook jij kan weer een positieve relatie opbouwen met jezelf, je lichaam en eten. Dat leer je jammer genoeg niet van vandaag op morgen, maar als je ervoor kiest, dan is het wel mogelijk. En ik wil jou daar graag bij helpen.

In een individueel coaching-traject gaan we samen kijken naar waar je overtuigingen vandaan komen, hoe je vrede kan sluiten met jezelf en je lichaam, en hoe je weer zonder stress kan omgaan met eten. Door te blijven stilstaan bij die verschillende aspecten gaan we naar de kern en kunnen we blijvende groei en verandering bereiken.

Heb jij genoeg van de constante strijd met je lichaam? Heb je genoeg van al dat diëten? En ben je het beu om altijd maar met eten bezig te zijn?

Dan is een coaching misschien wel iets voor jou. Stuur gerust een e-mail naar info@dikgelukkig.be, zodat we een gratis kennismakingsgesprek kunnen inplannen. Zonder verplichtingen, maar gewoon om te kijken of jij je er goed bij voelt.

Hoe ziet een coaching-traject eruit?

Een traject begint altijd met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daarin leren we elkaar een beetje kennen en onderzoeken we of ik jou kan helpen. Het is voor jou ook de ideale gelegenheid om te kijken of jij je op je gemak voelt bij mij, want dat is heel belangrijk.

Als je graag met mij verder wilt, dan beginnen we aan een coaching-traject dat bestaat uit 10 sessies. Tijdens deze gesprekken gaan we het hebben over verschillende thema’s die jou helpen om weer een positieve relatie op te bouwen met jezelf, je lichaam en eten:

 • Waarom denk je dat jouw lichaam niet goed genoeg is?
 • Waarom denk je dat diëten de oplossing is voor jouw problemen?
 • Hoe kan je weer leren houden van je lichaam?
 • Wat kan je doen als je eens een slechte dag hebt?
 • Hoe kan je leren om weer te genieten van eten?
 • Hoe kom je van die eetbuien af?
 • Wat doe je als je gaat emotie-eten?
 • Hoe leer je om je lichaam opnieuw te vertrouwen?

Een coaching-traject ziet er inhoudelijk voor iedereen anders uit. De ene persoon heeft misschien wat meer tijd nodig om haar lichaam te leren appreciëren, terwijl iemand anders meer nood heeft aan de regels rond eten los te laten. We vertrekken dus altijd vanuit jouw persoonlijke verhaal en kijken dan waar jij het meeste behoefte aan hebt.

Hoe het er voor jou ook uitziet, je hoeft dit niet alleen te doen. Ik ben er voor je gedurende het hele traject. Als je twijfelt, als je overwinningen behaalt, als het eens tegenzit … Ik ben je cheerleader en begeleid je tijdens elke stap.

Hoe gaat dat praktisch in zijn werk?

We spreken elkaar ongeveer elke twee weken via een videogesprek. Het maakt dus niet uit waar je woont, als je een computer hebt, dan kan ik je helpen.

Elk gesprek duurt ongeveer een uur en daarin bespreken we een bepaald thema. Jij krijgt alle tijd om jouw verhaal te vertellen, jouw bedenkingen of twijfels te uiten, of om vragen te stellen. Ik help je door ook aan jou vragen te stellen, door met jou op zoek te gaan naar mogelijke oplossingen, of door gewoon te luisteren.

En ook tussen de gesprekken mag je altijd contact opnemen met me. Want jouw leven gaat natuurlijk gewoon verder en je twijfels en vragen komen vaak op de meest onverwachte momenten. Dat mag je mij tussendoor ook allemaal laten weten en dan help ik je uiteraard ook verder.

Wat we uiteindelijk willen bereiken is dat jij:

 • je goed in je vel voelt
 • je lichaam leert appreciëren en je er niet meer voor schaamt
 • met plezier en zonder schuldgevoel kan genieten van eten
 • opkomt voor jezelf

Kortom, ik wil dat jij onvoorwaardelijk jezelf durft zijn!

Hoeveel kost een coaching-traject?

De prijs voor een volledig traject van ongeveer 6 maanden bedraagt € 600.

Daarvoor krijg je:

 • 10 individuele coaching-sessies
 • 2 opvolgingsgesprekken
 • hulp en steun tussen de gesprekken door

Iedereen verdient het om zich weer goed in haar vel te voelen en de stress rond eten los te laten. Ik wil graag zoveel mogelijk mensen helpen om te stoppen met diëten, zodat ze weer onvoorwaardelijk zichzelf durven zijn.

Alleen weet ik dat niet iedereen dit bedrag kan betalen en daarom bied ik nog twee andere opties aan: het volledige traject voor € 400 of voor € 200.

Dit systeem werkt alleen maar als iedereen eerlijk blijft en ik vertrouw er dan ook op dat iedereen voor zichzelf de juiste beslissing maakt over wat ze kan betalen.

Wie de financiële middelen heeft en het hogere bedrag betaalt, zorgt er op die manier voor dat ook andere mensen de kans krijgen om een coaching-traject te volgen die anders misschien in de kou blijven staan.

Wanneer je bepaalt wat je kan en wilt betalen voor een coaching-traject, denk er dan ook even aan hoeveel je ondertussen al uitgegeven hebt aan allerlei dieetproducten. Als je zoals ik al bijna heel je leven op dieet staat, dan gaat dat waarschijnlijk om honderden (of zelfs duizenden) euro’s: verschillende bijeenkomsten van de Weight Watchers, proteïneshakes, fitnessabonnementen, dieetboeken, en nog zoveel meer.

Mijn coaching helpt je om jezelf te waarderen, om bevestiging te vinden in jezelf en weer rust te vinden met je lichaam en eten. Je hebt daarna geen dieet meer nodig om gelukkig te zijn en die vrijheid is van onschatbare waarde. Op die manier is deze coaching een investering in jezelf die je misschien wel wilt maken.

Als je graag een coaching-traject bij mij wilt volgen, kies je dus zelf het bedrag dat jij persoonlijk kan betalen, namelijk € 600, € 400 of € 200.

Andere vragen die je misschien nog hebt …

Ik wil wel stoppen met diëten, maar ik durf niet goed. Is dit wel iets voor mij?

Je twijfel is helemaal terecht. Je bent ondertussen al zolang op dieet dat je niet meer weet hoe je niet moet diëten. Geen wonder dat het je afschrikt om dit los te laten.

Maar vraag jezelf eens oprecht af: wat hebben al die diëten je tot nu toe opgeleverd? Ben je er slank door geworden? Gelukkig? Ik veronderstel van niet en dat voel je diep vanbinnen ook.

Als je het beu bent om continu op dieet te staan en moe bent van continu te strijden tegen je lichaam, dan is het misschien tijd om eens iets anders te proberen. En daarbij kan mijn coaching-traject jou helpen.

Kan je mij garanderen dat ik niet bijkom als ik stop met diëten?

Nee, dat kan ik niet garanderen … Ik snap trouwens dat je hier schrik voor hebt, dat is heel normaal. Maar jij en je lichaam zijn uniek, en stoppen met diëten ziet er voor iedereen dan ook anders uit.

Ik weet dat je liever niet in gewicht aankomt, maar tijdens de coaching gaan we onderzoeken waar die angst vandaan komt en hoe je die kan loslaten. We werken toe naar je goed in je vel voelen, ongeacht hoeveel je weegt, door te luisteren naar je lichaam en haar signalen (in plaats van het cijfertje op de weegschaal).

Ik kan je dus niet garanderen dat je niet gaat bijkomen, maar na deze coaching ga jij dat ook helemaal niet meer belangrijk vinden.

Heb ik hier echt een coach voor nodig?

In theorie niet, want er zijn genoeg boeken en blogs en Instagram-accounts die je leren om te stoppen met diëten en jezelf en je lichaam weer graag te zien. Die kunnen je dus zeker helpen op je weg naar meer zelfacceptatie.

Maar ik heb zelf gemerkt dat het belangrijk is om hier open over te kunnen praten in een veilige omgeving. Ik help jou niet alleen met mijn kennis en eigen ervaringen, maar ik ben ook jouw cheerleader bij wie je terecht kan als het eventjes niet goed gaat. Dat rechtstreekse contact met iemand die je begrijpt en jou persoonlijk kan begeleiden, is de grootste meerwaarde van een coach.

Kan ik bij jou coaching volgen als ik een eetstoornis heb?

Ik kan je jammer genoeg niet helpen als je een eetstoornis hebt zoals anorexia nervosa, bulimia nervosa, binge eating disorder, of iets anders. Dat vraagt een gespecialiseerde aanpak en die kan (en mag) ik niet geven.

Er zijn ook andere issues rond eten die dikwijls samenhangen met diëten – zoals eetbuien en emotie-eten – en dan kan mijn coaching wel een oplossing zijn. Twijfel je of ik je kan helpen? Neem dan gerust even contact met me op en dan kunnen we dit samen bespreken.

Je zegt dat je een coach bent voor dikke vrouwen, maar ik ben een man / niet dik. Kan ik dan nog steeds coaching volgen bij jou?

Ik focus me op dikke vrouwen omdat ik zelf een dikke vrouw ben en daardoor weet welke specifieke uitdagingen dit met zich meebrengt in onze maatschappij. Maar iedereen is welkom bij Dik Gelukkig ongeacht je gewicht, omvang, geslacht, seksualiteit, afkomst, etc.

Wat is een online videogesprek?

Tijdens een online videogesprek kunnen we elkaar zien op het scherm van onze computer en zo met elkaar praten.

We gebruiken daarvoor een speciaal programma of een website waarmee we samen in een afgesloten plekje op het internet privé kunnen babbelen.

Het is eigenlijk zoals een gewoon gesprek, maar dan via de computer.

Ik ben niet zo technisch aangelegd, kan ik dat wel?

Voor een online videogesprek moet je helemaal niet technisch aangelegd zijn, dus iedereen kan dat.

Het enige wat je nodig hebt is een computer met een camera en microfoon (extern of ingebouwd), en een internetverbinding.

Als je bekend bent met het programma Skype en daar een profiel hebt, dan kunnen we dat gebruiken.

Anders gaat het via een gratis website die specifiek dient voor dit soort gesprekken. Je hoeft daarvoor verder niets te installeren.

Ik geef je sowieso op voorhand voldoende uitleg en als je twijfelt, help ik je uiteraard verder waar dat nodig is.

Is een videogesprek niet onpersoonlijk?

Via de computer babbelen klinkt misschien onpersoonlijk, maar dat is het niet.

Je zit namelijk gewoon bij je thuis in je eigen vertrouwde omgeving en doet wat je nodig hebt om je comfortabel te voelen.

Als dat betekent dat jij in je pyjama op de sofa zit met een glas wijn, dan is dat prima 🙂

Andere mensen die nog nooit eerder een videogesprek gedaan hadden, zeggen dikwijls dat het heel snel vertrouwd voelt en dat ze het een fijne ervaring vonden.

Ik weet toch niet goed of dit wel iets voor mij is ...

Het is heel logisch dat je twijfelt en ik snap dat je misschien nog met vragen zit.

Neem gerust contact met me op om te vertellen waarmee je zit, en dan antwoord ik je zo snel mogelijk.

Ik heb nog een andere vraag

Neem dan gerust even contact op met me via e-mail of sociale media en dan antwoord ik zo snel mogelijk op je vraag.

Ik kan jou helpen om weer een positieve relatie op te bouwen met jezelf, je lichaam en eten. Zodat eten niet meer je leven beheerst en je jezelf en je lichaam weer graag kan zien.

Lijkt jou dat iets? Dan mag je me altijd een mailtje sturen op info@dikgelukkig.be, zodat we een gratis kennismakingsgesprek kunnen inplannen. Helemaal vrijblijvend, gewoon om te kijken of het wel iets is voor jou.